Az első személygépkocsi bérlésünk

Miért kellett személygépkocsi bérlésre adnunk a fejünket

A családdal Németországban élünk már egy jó ideje. Hosszú éveken át nem is volt Magyarországon, nem is jártunk erre. A rokonok sokszor kijöttek hozzánk látogatóba, inkább ők láttak világot, minthogy hazahívjanak minket. Most karácsonykor azonban végre mi jöttünk haza. Nem is gondoltam, hogy ilyen izgatott leszek majd a magyar út miatt, hiszen régen én is itt éltem, de az ország egész sokat változott, mióta utoljára itt jártam. Habár mentalitásra már inkább mondom magam németnek, hiszen egészen a tini koromtól kezdve ott nevelkedtem, a magyar nyelv és a kultúra, a hagyományok tisztelete még inkább ideköt. Szóval izgatottan vártam az utat, de mint megtudtam, repülővel kellett utaznunk, mert nem akart a család többi tagja órákon át a kocsiban ülni. Így viszont a saját autónkat sajnos nem használhattuk. A repülőtérre is egy családi barát vitt ki minket, legalábbis a család egyik felét. A másikat már taxi. Megbeszélve a magyarországi családdal, ők már a reptéren vártak minket egy saját és egy bérelt autóval. Így mindannyian el tudtunk jutni az otthonukig. Nekem személy szerint a személygépkocsi bérlés elsőre furcsa ötletnek tűnt, de amikor beszálltam a friss illatú és makulátlan kocsiba, minden kétségem elszállt.

Hol ment végbe a személygépkocsi bérlés

Egy olyan céghez mentünk személygépkocsi bérlés céljából, amelyik Budapesten található. A legtöbb személygépkocsi bérlési lehetőség az unokatestvéreim szerint sajnos a külvárosban van, de a Határautó személygépkocsi bérlés ehelyett a Soroksári úton található, ami számukra pont jó helyen van. Szóval innen szereztek autót, a. Én ezt hittem, ez itthon ilyen elég gyakori dolog, mármint, bérelt autóval járni, de ahogy az unokatestvérem elmagyarázta, egyáltalán nem ez a helyzet, sőt, az emberek mintha ódzkodnának tőle egy kicsit. Pedig szerinte semmi rossz nincs benne.

Mi tartozik a személygépkocsi bérléshez

 A saját autó egy csomó macerával jár, biztosítással, névátírással, az összes javítási és szerelői eljárással együtt. Egy személyautó sok fizetendőt és papírmunkát von maga után, ráadásul sokszor olyan autókkal járnak emberek, amelyeknek a helye inkább lenne a roncsderbin, mint mondjuk az autópályán. Ami igaz is, ahogy elnéztem az utcákat. Szóval a konklúzió, amit levontunk: talán önmagában soknak tűnt a személygépkocsi bérlési díja, azért csak nem jött ki annyira rosszul. Persze, mi nem akartunk letelepedni, de akár még helyi lakosként is jó döntés lehet egy tartósan bérelt autó beszerzése, hiszen az ügyintézést nem is nekünk kell állni. Persze, vannak a személygépkocsi bérlésnek feltételei is. A bérlő személynek huszonegy év felettinek kell lennie, érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie, de szerintem semmi olyan dolog nincs ezekben, ami egy kicsit is megnehezítené az autó bérlését. Ráadásul így olyan kocsival is járhatunk, amire nekünk egyébként nem telne. Természetesen, mindenki maga dönti el, hogy számára mi az előnyösebb az utazás szempontjából, de az unokatestvérem elmondta, hogy ők például amikor külföldre mennek és több száz kilométert kell vezetniük egy nap, akkor mindig inkább a személygépkocsi bérlést választják. Néha esetleg még lakókocsit is, bár ez ritkább.

Jó döntés volt a személygépkocsi bérlése!

Mi sem csalódtunk a személygépkocsi bérlésében, a kis kocsink egész ittlétünk alatt szuperül ment, nem volt vele semmi gond. A bérlő cégtől tisztán és teli tankkal kaptuk meg, pontosan tudtuk és tájékoztatva voltunk arról, mi is van pontosan az árban és mi nincs. Egyébként tényleg messze a legjobb kocsi volt, amiben egyébként ülni szoktam, németben mindig csak tömegközlekedéssel járunk, mert annyira a belvárosban élünk, hogy az autó ritkán kerül elő. Szóval felüdülés volt most vezetni egy kicsit. Lementünk egy vidéki nagyvárosba is, csak úgy nézelődni, illetve a vidéki rokonokat útba ejtve még oda is beköszöntünk. Hóban is szuperül ment a kis kocsink, téli gumi volt rajta természetesen. Habár csúszott az út, mi egyszer sem csúsztunk meg a kocsival a jégen. Szóval mindent összevetve: tényleg szuper döntés volt a személygépkocsi bérlés az unokatestvérem részéről, mi legalábbis nem csalódtunk és ki tudtunk mindent használni, amit a vég kínált. Ha legközelebb újra Magyarországon járunk majd, akkor biztosan megint ennél a cégnél fogjuk a személygépkocsi bérlést elintézni, hiszen már tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük. Ha pedig további ötletekre lenne szükségünk, hogy miért is jó a személygépkocsi bérlés, akkor ezen az oldalon találhatunk még néhány infót a dologról: https://www.portfolio.hu/premium/20171127/4-nyomos-erv-a-rovid-tavu-autoberles-mellett-268747.

Úgyhogy én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom a személygépkocsi bérlést, számos előnnyel jár, ha rövidebb távra tervezünk, vagy hogyha esetleg ritkábban használnánk csak autót, és ezáltal a kocsi fenntartása többe kerülne, mint egy bérleti díj és így még biztosak is lehetünk abban, hogy egy tiszta, üzemkész és feltankolt autót fogunk kapni. Ez a garázsból kiállva nem mindig van így sajnos. Úgyhogy a személygépkocsi bérléssel csak jól járhatunk, bátran merjük igénybe venni ezt a szolgáltatást is!